miercuri, 9 septembrie 2009

Eldad Tarmu și Orchestra Filarmonică "Dinu Lipatti" din Satu Mare


În data de 13 octombrie 2009, Filarmonica sătmăreană va fi gazda unui eveniment concertistic deosebit. Apreciatul vibrafonist și compozitor american Eldad Tarmu va susține un concert de jazz simfonic, împreună cu Orchestra Filarmonică "Dinu Lipatti" și alte câteva cunoscute nume ale scenei muzicale autohtone: Lucian Nagy (saxofon), Victor Miclăuș (bass), Cristina Pădurariu (voce și flaut), Maria Chioran (voce), Claudiu Mirea (voce), precum și bateristul budapestan de jazz Csaba Pusztai, un alt colaborator constant al lui Tarmu.
Concertul va fi o reeditare a proiectului prezentat pe scena Filarmonicii "Banatul" în data de 31 ianuarie 2009, având în program în exclusivitate compoziții originale Eldad Tarmu, dar și o nouă compoziție ce va fi interpretată în premieră pe scena sătmăreană.
Muzica acestui proiect îmbină în mod insolit sonorități neoclasice cu armoniile specifice jazzului în moduri de sorginte etnică, fiind sesizabile inflexiunile muzicii tradiționale a Orientului Mijlociu dar și a celei din spațiul sud-est european.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.