vineri, 3 aprilie 2009

CRISTIAN PANETTO HEMISPHERE JAZZ DUO

Concert la Art Jazz Club
Sambata, 4 Aprilie 21:30
Cristian Panetto (alto saxophone), Franco Finucci (guitar).

joi, 2 aprilie 2009

John Betsch si Lisle Ellis din nou in RomaniaTiberian/ Ellis/ Betsch - Global Trio

De ce global? In primul rand, pentru ca muzica lor nu isi refuza nici un teritoriu stilistic al muzicii de jazz- de la free improvisation la swing. In al doilea rand pentru ca au domiciliile situate pe o arie geografica foarte extinsa: Ellis locuieste la New York, Betsch la Paris iar Tiberian in Bucuresti.


Global Trio

De cand s-a mutat in Europa la sfarsitul anilor ’70, John Betsch s-a remarcat ca unul dintre marii percutionisti ai continentului nostru si a lucrat permanent cu muzicieni de talia lui Archie Shepp, Mal Waldron sau Steve Lacy.


Lisle Ellis este o personalitate complexa a jazzului contemporan ce imbina performanta instrumentala si compozitia cu muzica electronica si pictura. De-a lungul bogatei sale cariere artistice a colaborat cu multe din “vedetele”jazz-ului contemporan de la Paul Bley si Cecil Taylor la Dave Douglas si John Zorn.
Mircea Tiberian este probabil personajul cel mai complex al jazzului din Romania.


Activitatea sa acopera o arie exterm de larga de la domeniul educativ (este profesor la Universitatea de Muzica din Bucuresti) la publicistica (in ultimii ani a publicat cateva interesante carti despre muzica) si, bineinteles, la performanta artistica propriu-zisa. Aparitiile sale sunt mereu surprinzatoare iar palmaresul sau muzical e impresionant (daca ar fi numai sa mentionam numai cele 17 albume de autor aparute pana in prezent).


Asa cum am mentionat, muzica lor va imbina prospetimea improvizatiei libere si complexitatea muzicii europene cu forta traditiei jazz-ului afro-american.


Trio-ul va concerta:

  • 22 aprilie Art jazz club bucuresti
  • 23 aprilie – Casa de cultura a studentilor Targu Mures
  • 24 aprilie clubul Dome din Targu Mures (to be confirmed)
  • 25 aprilie Art Jazz club Bucuresti


    O intalnire muzicala de exceptie - Global Trio intre 21 si 25 Aprilie in Romania.

  • marți, 31 martie 2009

    Am primit vesti de la Lucian Ban

    Am primit vesti de la Lucian Ban (NY).

    Saturday April 4th, Cornelia Street Cafe, At 9pm / 2 sets

    TUBA PROJECT
    LUCIAN BAN piano
    BRUCE WILLIAMS alto sax & flute
    JOE FIEDLER trombone
    BRANDON LEWIS drums
    special guest
    BOB STEWART tuba

    All About Jazz “ The Tuba Project is hard to resist. This music is so alive and full of spirit that it will demand and get your willing attention as you travel emotionally with the band. The trip is well worth every minute…”

    Budd Kopman, jazz critic ” … with The Tuba Project, Lucian Ban and Alex Harding have put together a raucous, bluesy, energetic, and at times ecstatic album. Drawing from deep roots in jazz and Afro-American music, these musicians play with a contagious abandon….”

    For more info, samples, press, etc please visit: http://www.lucianban.com/ , http://www.bobstewartuba.com/ ,

    luni, 30 martie 2009

    John Betsch si Lisle Ellis invitati de Mircea Tiberian

    Pentru moment este o informatie la nivel de zvon.
    Este bine ca Miercuri 22.Apr.09 sa fiti prin Bucuresti. Ne asteptam la o intalnire intre Mircea Tiberian (pian), John Betsch (tobe) si Lisle Ellis (bass)

    Pe John Betsch ati avut sanse sa il vedeti la Jazzy Spring 2007 iar pe Lisle Ellis anul trecut la Jazz and More 2008 Imediat cum primim informatii oficiale, va anuntam. Este cu siguranta printre cele mai interesante formule pe care avem sansa se le vedem live.